Sidor

onsdag 6 april 2011

Sann spänning om förfalskade Dollar

Bok: Lee Child - Dollar

Första boken om den fd militärpolisen och numera lösdrivaren Jack Reacher. Han blir oskyldigt anklagad för ett mord i den lilla hålan Margrave så fort han anländer. Det visar sig snart att mordet bara är en liten del i en enormt mycket större härva av flera mord och internationell sedelförfalskning.

Boken börjar helt suveränt och man kastas direkt in i en labyrint som man längtar att hitta utgången till. Inledningsvis är det också ett högt tempo och relativt snart får man känslan av att an inte vet vem man kan lita på.

Dollar innehåller lite väl grova skildringar för hur folk tas av daga, annars hade den nog kunnat vara lämplig för lite yngre läsare också. Den ger också väldigt bra beskrivning av utmaningarna inom förfalskning av dollarsedlar med en intressant tvist om hur det kan göras.

Nåt som jag uppskattar är att den är väldigt tight och genomtänkt skriven vad gäller detaljer. Allt som nämns används förr eller senare med relevans i storyn, till skillnad från många som använder detaljer bara som utfyllnad.

Då den har några år på nacken får man stå ut med att några samtal rings från telefonkiosker och att de kommunicerar med något som heter fax, men den får ändå betyget:
Läs gärna också vad Maria tycker om boken på Minaboktips.se.

Recension av: Pontus

Förlag: Damm Förlag

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Bokia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar