Sidor

fredag 15 april 2011

Hotet kändes inte särskilt överväldigande

Bok: Michael Connelly - Hotet

Harry Bosch ska leda en mordutredning där vetenskapsmannen Stanley Kent har blivit avrättad. Harry får snabbt FBI på halsen i och med att en mängd radioaktivt cesium försvinner på samma gång. Jakten på mördarna och cesiumet börjar men Harry ville inte riktigt spela med utan går sin egen väg.

Det är min första upplevelse av någon av dina böcker Michael, men jag är ledsen. Jag vet att du har sålt många böcker på 35 språk, men den här var inget vidare rolig. Jag hade väntat mig lite mer, framför allt när det är den 13:e boken i serien.
Jag känner mig inte särskilt berörd av handlingen, som är lika ytlig som boken tyvärr är tunn. Pitchen för boken är att det ska handla om det ultimata terrorhotet som hänger över staden, men det känns mer som lite stök från kidsen i kvarteret.

Harry Bosch som karaktär är lite tjurig, men inte tjurigt charmig utan tjurigt tråkig. Det blev rätt bra drag de sista 20 sidorna med en lite oväntad upplösning, men vägen dit var en seg transportsträcka. I jämförelse så var Dollar med Lee Child mycket mer fängslande.

Cecilia från Bibliotekarien Läser är av en annan uppfattning och verkar haft större behållning av boken än jag. Läs gärna hennes recension.
Recension av: Pontus

Förlag: Norstedts

Boken finns att köpas hos Adlibris, Bokus och Bokia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar