Sidor

onsdag 20 april 2011

Tre Sekunder med substans och hjärna

Bok: Roslund & Hellström - Tre Sekunder

Piet Hoffman har under flera år arbetat sig in som infiltratör i ett polskt narkotikasyndikat. Chansen kommer att för deras räkning ta över narkotikahandeln på svenska fängelser.

Samtidigt som Piet utgör en stor tillgång för den svenska polisen, utgör han samtidigt en stor säkerhetsrisk. Frågan är vem Piet kan lita på och hur han ska klara sig när skyddsnäten börjar släppa i sömmarna.

Boken håller ett rafflande tempo, är mycket spännande och har en mycket bra dialog. Den ger en intressant inblick om hur det fungerar på svenska fängelser och beskriver riktigt bra dubbellivet för Piet med fru och barn.

Titeln är ruskigt bra då den inte bara är väldigt central för hela berättelsen, utan också ända till slutet av boken innebär en frågeställning: vad hände under de tre sekunderna...?

Tyvärr tappar boken tempo de 100 sista sidorna och kunde tjänat på att kortas ner därefter. Den innehåller också lite för mycket Siw Malmkvist för min smak.

Jag tycker också att det är synd att man alltid ska använda ordet ”hjärnsubstans” i böcker för att bekräfta att någon har dött på ett abrupt och grymt sätt. Framför allt när ordet används om och om igen. Nästa bok som innehåller ordet ”hjärnsubstans” av samma anledning, får ett steg sänkt betyg i brist på kreativitet :)

Det var min första bok av Roslund & Hellström och jag är rätt säker på att det blir flera.
Recension av: Pontus

Förlag: Piratförlaget

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Bokia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar